Matematik

hjælp

02. december 2012 af uytuty (Slettet)

f(x)=2x2+bx+8 

Hvad skal b være, for at f(x) har toppunkt i (-1,6)?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af PeterValberg

Toppunktet for parablen med ligningen

kan bestemmes vha

hvor d = b2 - 4ac

Du kan opstille en ligning for x-koordinaten til toppunktet

-1 = -b/(2·2)

på den måde kan du finde b

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
02. december 2012 af uytuty (Slettet)

tak for din indsats men jeg forstået ikke helt ..hvor kommet du med -1 fra og hva med -d hva skal man sætte der


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2012 af PeterValberg

Jeg har brugt x-koordinaten til toppunktet, som du kan bestemme som -b/(2a)
og da du ved, at toppunktet skal være (-1,6), så kan du deraf slutte, at

-1 = -b/(2a)
-1 = -b/(2·2)
-1 = -b/4
-4 = -b
b = 4

d = b2-4ac skal du ikke bruge i dette specifikke tilfælde

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: hjælp

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.