Matematik

normalfordeling

02. december 2012 af Star04 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg er helt blank på disse opgaver, nogle der vil give en hjælpende hånd? 

1. Et talmateriale er normalfordelt efter nf(28,2;4,1). Bestem sandsynligheden for at få en observation i [27,3:29,1] og sandsynligheden for at få en observation over 30. 

2.For at være sikre på at havregrynsposer indeholder de lovede 2 kg, er påfyldningsmaksinerne indstillet, så de doserer 2,01 kg pr pose. Kontrolvejninger har vist, at posernes vægt er normafordelt med μ = 2,01 kg og σ = 10 gr. Bestem sandsynligheden for, at en tilfældig pose vejer under 2 kg. Hvordan skal doseringen indstilles, hvis man ønsker, at højst 10 % af poserne vejer under 2 kg? (her er middelværdien indstillingen og spredningen uændret.) En anden påfyldningsmaskine doser også 2,01 kg, men kun 5 % af poserne vejer under 2 kg. Bestem spredningen. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af peter lind

Det er noget man slår op i et CAS værktøj, regneark, statistikprogram eller lignende. Det bemærkes at P(a < X < b) = P(X<b)-P(X<a)


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

1) Benyt at sandsynligheden for over 30 er lig med 1 - sandsynligheden for under 30.

2) Benyt φ((x-μ)/σ).   φ kan slås op i tabel, og kaldes nogle steder z. Parentesen kan også slås op, og parentesen kan regnes med som en ligning.


Skriv et svar til: normalfordeling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.