Matematik

Trigonometri

02. december 2012 af ChristianSchou (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hejsa nogle der kan hjælpe med disse 2 opgaver?

På forhånd tak! :)

Vedhæftet fil: Opgaver.jpg

Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

411. Benyt en cosinusrelation til at beregne BC. Man kender de to sider AB og AC og den mellemliggende vinkel A bestemmes ud fra den retvinklede trekant ADE .

412. Benyt, at de tre trekanter alle er ensvinklede.


Svar #2
02. december 2012 af ChristianSchou (Slettet)

Tak for svaret, det er nok mig der er lidt en klovn til det her. Men jeg fatter stadig intet ;)


Brugbart svar (0)

Svar #3
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

I 411 beregner man først vinkel A af cos(A) = 4/5 i trekant ADE . Dernæst benytter man cosinusrelationen i trekant ABC:

|BC|2 = |AB|2 + |AC|2 - 2·|AB|·|AC|·cos(A) = 102 + 122 - 2·10·12·(4/5)

Regn selv færdig.

412. Kalder man den søgte længde |BN| for x, har man

x/4 = (4-x)/y = (4-y)/1

Det er to ligninger til bestemmelse af x og y.


Svar #4
02. december 2012 af ChristianSchou (Slettet)

Tak, men jeg tror bare springer den opgave over for det er ren volapyk for mig :)


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2012 af SuneChr

# 0 og 4 :  Når man går på HTX, springer man så bare alt dét over, man ikke vil ha' med at gøre?

Nærlæs nu # 3 . Gi´ det en chance.


Skriv et svar til: Trigonometri

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.