Matematik

Løsningsmængde

02. december 2012 af Kristian_U (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg har ligningssystemet x1-ax2=0, x1- x2=b, ax1+x2=0.

 

Jeg skal finde løsningsmængden for enhver værdi af a og b?


Brugbart svar (0)

Svar #1
02. december 2012 af YesMe (Slettet)

Not possible


Brugbart svar (0)

Svar #2
02. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Jo, det er da muligt at bestemme løsningsmængden.

Delsystemet

x1 - ax2 = 0
ax1 + x2 = 0

har determinant D = 1 + a2 , der er > 0 for alle a. Derfor har dette delsystem den ene løsning

       (x1 , x2) = (0 , 0) .

Tilføjer vi ligningen

x1 - x2 = b

vil det samlede ligningssystem derfor have løsningsmængden

L = { (0,0) } , for b = 0 , og

L = Ø , for b ≠ 0

uanset værdien af a.


Skriv et svar til: Løsningsmængde

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.