Matematik

nulpunkt i polynomiet

03. december 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

nogle der kan hjælpe mig???

vis at -2 er nulpunkt i polynomiet p(x)=2x^3 + 3x^2 -4x-4


Brugbart svar (0)

Svar #1
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Beregn p(-2). Indsæt x = -2 i polynomiet og beregn dets værdi. Hvis p(-2) = 0, er x = -2 en rod i polynomiet.


Svar #2
03. december 2012 af sexysofie (Slettet)

kan du ik vise fremgangsmåden?ved nemlig ik hvordan man gør det.. evt vis det med andre tal hvis du ik gider løse opgaven.


Brugbart svar (0)

Svar #3
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Du har givet forskriften for et polynomium p(x). Du må da være i stand til at benytte den forskrift til at beregne funktionsværdien p(-2) ? Indsæt x = -2 i forskriften for p(x):

p(x) = 2·x3 + 3·x2 - 4·x - 4

p(-2) = ....


Brugbart svar (0)

Svar #4
03. december 2012 af SuneChr

# 2  På B-niveau burde det være et forlangende, at kunne se, om

2·(- 2)3 + 3·(- 2)2 - 4·( - 2) - 4     er 0 eller ej.

Fortegnsregel    (-)·(-) = (+)           (+)·(-) = (-) 


Brugbart svar (0)

Svar #5
03. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Desuden fik du besvaret den samme opgave her https://www.studieportalen.dk/Forums/Thread.aspx?id=1266809


Skriv et svar til: nulpunkt i polynomiet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.