Matematik

Reduktion

04. december 2012 af 7o1 (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Har glemt hvordan man regner "parenteser i parenteser". 

4a-(7a-(3b+4a)-12b)-(2a+3b)

 

Nogler der gider at forklare hvordan denne løses? ^^


Brugbart svar (1)

Svar #1
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hæv parenteserne indefra og ud. Vær omhyggelig med fortegnene, især ved minusparenteser.


Svar #2
04. december 2012 af 7o1 (Slettet)

Det er da meget nemt at sige, "ja men du skal bare hæve ......"

Jeg vil gerne se det blive hævet og, at det bliver forklaret samtidligt.


Brugbart svar (1)

Svar #3
04. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må da have lært, at en plusparentes kan hæves uden videre, mens man hæver en minusparentes ved at skifte fortegn på hvert led inde i parentesen. Prøv at benytte det på dit udtryk. Alle parenteserne er minusparenteser, så det er en god øvelse i at prøve det.

4a -(7a -(3b+4a)-12b) -(2a+3b) =

4a -(7a -3b -4a -12b) - (2a+3b) = ...

Prøv nu selv at fortsætte.


Brugbart svar (1)

Svar #4
04. december 2012 af PeterValberg

Der er vist rig mulighed for at lære reglerne, når parenteser skal hæves :-)

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #5
04. december 2012 af lfdahl (Slettet)

 

4a-(7a-(3b+4a)-12b)-(2a+3b) = 4a - 7a + (3b+4a) + 12b - 2a - 3b

Samler a- og b-led for sig:      = 4a - 7a + 4a - 2a + 3b + 12b - 3b

                                                = -a + 12b

 

 

 


Svar #6
04. december 2012 af 7o1 (Slettet)

Tak for hjælpen!! :)


Skriv et svar til: Reduktion

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.