Matematik

Vedr. komplement matrix

05. december 2012 af Alphatek90 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Jeg skal i en opgave, bestemme komplementmatricen K(A) og bruge den til at bestemme den inverse til A.

Matrixen A er givet som:

5 2 0

0 1 0

2 0 1

 

Jeg er ikke helt sikker på jeg har den rigtige fremgangs metode. Jeg ved jo at 

A·K(A)^t=(det?(A)·E)

Jeg kender det(a) = 1, og E(nhedsmatrixen for en 3x3) kender jeg jo også. Kender ligeledes A, så den eneste jeg ikke kender er vel K(A)^t. Men hvordan skal den transponerede komplement matrix forstås, betyder det at når jeg ganger A med den transponerede så skal det give det(A)*E.  Altså finde den, og derefter gå tilbage fra den transponerede, for at finde den oprindelige K(A) ?Eller griber jeg det her heeeeeeelt forkert an :)


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. december 2012 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
05. december 2012 af Alphatek90 (Slettet)

Er ikke sikker på jeg forstår din tankegang, jeg ved godt at A*A-1 = 1*I

Men hvordan passer det ind her 1 * enhedsmatricen er jo ikke identitets matrixen?


Brugbart svar (0)

Svar #3
05. december 2012 af PeterValberg

Måske du kan finde svar i en af disse videoer om lineær algebra [ LINK ]

 

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #4
05. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvis dette er definitionen for komplementmatricen

A·K(A)T = det(A)·E ,

må man vel have

K(A)T = det(A)·A-1·E


Svar #5
05. december 2012 af Alphatek90 (Slettet)

Tak Andersen, du er som altid fantastisk for hele studieportalen. 


Skriv et svar til: Vedr. komplement matrix

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.