Matematik

Hvordan finder man vinkel a når du kender alle siderne ?

06. december 2012 af misslovely (Slettet) - Niveau: C-niveau
Kan nogle hjælpe mig?
Vedhæftet fil: image.jpg

Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

cos (A) = (b2 + c2 - a2) / (2 • b • c)    cosinusrelationen


Svar #2
06. december 2012 af misslovely (Slettet)

Ville det så sige 20 i anden + 16 i anden - 8 i anden ??? Og det skal jeg så dividere med 640?? Kan det passe?

Brugbart svar (0)

Svar #3
06. december 2012 af mathon

eller
                       A = 2•tan-1( ((a2-(b-c)2)/((b+c)2-a2))0,5 )


Brugbart svar (1)

Svar #4
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

#2

a = 8, b = 20, c = 16

Cos(A) = (202 + 162 - 82) / (2 • 20 • 16) = ..


Svar #5
06. december 2012 af misslovely (Slettet)

Får det til 0'0000096 ?? Ville det siige vinkel A er 96 grader?

Brugbart svar (1)

Svar #6
06. december 2012 af mathon

                    a2-(b-c)2 = 82 - (20-16)2 = 82 - 42 = (8+4)(8-4) = 12·4 = 48

                    (b+c)2-a2 = (20+16)2 - 82 = 362 - 82 = (36+8)(36-8) = 44·28 = (40+4)•28 = 1120 + 112 = 1232

 

                             A = 2•tan-1( (48/1232)0,5 ) = 2•tan-1( (3/77)0,5 ) ≈ 22,33º

 

        PS
                    med vinkelmålet i grader


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

#5

cos(A) = (202 + 162 - 82) / (2 • 20 • 16) = 37/40 = 0.9250

A = cos-1(0.9250) ≈ 22,33o


Skriv et svar til: Hvordan finder man vinkel a når du kender alle siderne ?

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.