Matematik

P(-2)= 2*(-2)3 + 3*(-2)2 -4*(-2)-4

06. december 2012 af sexysofie (Slettet) - Niveau: B-niveau

hvordan regner man det ud :S


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2012 af mette48 (Slettet)

Start med at finde (-2)3 = (-2)(-2)(-2) og (-2)2 = (-2)(-2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2012 af PeterValberg

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

P(-2) = 2 • (-2)3 + 3 • (-2)2 - 4 • (-2)-4

          = 2 • (-8) + 3 • 4 - 4 • (1/24)

          = -16 + 12 - 4 • (1/16)

          = ..


Svar #4
06. december 2012 af sexysofie (Slettet)

giver det 0?


Brugbart svar (0)

Svar #5
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

nej

#3 fortsat

P(-2) = -16 + 12 - 4 • (1/16)

        = - 4 - 4/16

        = ..


Svar #6
06. december 2012 af sexysofie (Slettet)

= -16 + 12 - 4 • (1/16)

= - 4 - 4/16

 

= -8/16

= -1/2

?? 


Brugbart svar (1)

Svar #7
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

 = - 4 - 4/16           Der findes en fællesnævner

 = - 16/4 - 1/4   

 = .. 
  :)


Svar #8
06. december 2012 af sexysofie (Slettet)

sorry er ik helt med.. fordi det skal give 0 men når jeg fortsætter den bliver det aldrig nul lige megt hvilken måde jeg gør det på hehe :S


Brugbart svar (0)

Svar #9
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

Nej det giver ikke nul, 

P(-2)   = 2 • (-2)3 + 3 • (-2)2 - 4 • (-2)-4

          = 2 • (-8) + 3 • 4 - 4 • (1/24)

          = -16 + 12 - 4 • (1/16)

          = - 4 - 4/16

          = - 16/4 - 1/4

          = -17/4              dette er facit


Svar #10
06. december 2012 af sexysofie (Slettet)

ja jeg får også facit til det.

men den skal give 0, så der noget i metoen der forkert 


Brugbart svar (0)

Svar #11
06. december 2012 af LubDub (Slettet)

............ det er korrekt ........... enten er facit i din bog forkert, eller måske har du opgivet en opgave, som ikke helt stemmer overens med din opgave i bogen.


Svar #12
06. december 2012 af sexysofie (Slettet)

vis at -2 er nulpunkt i polynomiet p(x)=2x^3 + 3x^2 -4x-4


Skriv et svar til: P(-2)= 2*(-2)3 + 3*(-2)2 -4*(-2)-4

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.