Dansk

KRISE! Akut!

06. december 2012 af kath2511 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal skrive en stil i dansk om en sang (analyse). Gerne en julesang, men det behøver det ikke. Det skal bare være en sang, vi på den ene eller den anden måde kan forbinde med julen. 

1. problem: Jeg aner ikke, hvilken sang jeg skal vælge! Det lyder muligvis som et luksusproblem, men det giver mig mulighed for at præsentere det næste og største problem:

Den skal fylde MIN. 2 sider!! Og når jeg får besked på, at den skal fylde 2 sider, så skriver jeg en halv!! På en god dag måske en hel...

Har I, kære mennesker nogle gode idéer?! Både til sang, og til hvad, man kan fylde på...

Oh help!


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. december 2012 af rakijovic

Hvis du er i det rebelske og sprælske hjørne, kan du gå en anden vej og vælge en sang som godt nok omhandler julen, men ikke ligefrem glorificerer den – til forskel fra alle de andre selvhøjtidelige magna opera; højt fra træets grønne trop falder Jesus, this Mary's boy child, ned into a manger and decks the halls og larmer som bjælderklang, bjælderklang på en stille og hellig nat, mens Frosty the Snowman tænder tusind julelys. Oh, holy fu...night. (Der må citeres frit fra førgående, haha.)

Du kunne se nærmere på Monty Pythons Ho, ho fucking ho, Simple Plans Christmas list (eller, for at blive i Dannevang, Shubiduas Den himmelblå)*) og måske skrive en klumme om al den materialisme, selvfedhed, overkonsumption, grådighed og falske velgørenhed, med hvilke julen er forbundet.

*) samtlige numre er at finde på YouTube

- - -

Vriendelikheid is net sinisme wat 'n jol gekry het! ◄ |||| ► Ljubaznost je samo cinizam što je dobio piće! ◄ ||||

► Prietenia este doar cinism care a băut puțin alcool ! 


Svar #2
06. december 2012 af kath2511 (Slettet)

Hm... Nu du siger det :) Netop fordi jeg selv elsker julen, kunne det egentlig være ret interessant...


Skriv et svar til: KRISE! Akut!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.