Matematik

Bestem en forskrift.

06. december 2012 af samhnl (Slettet) - Niveau: A-niveau

Jeg skal bestemme en forskrift for i(t) og har disse informationer. 

 I et bestemt kredsløb er strømstyrken i(t) (målt i amperer) en funktion af tiden i (målt i sekunder). Det oplyses at i(t) er løsningen til differentialligningen.

0.4 * ( di / dt ) + 10 * i *=9

og i(0) = 0

Nogle der kan hjælpe?? :-)


Brugbart svar (0)

Svar #1
06. december 2012 af peter lind

Dyvider ligningen med 0,4 og brug dernæst panserformlen. Du kan også bruge et CAS værktøj, hvis det er tilladt


Brugbart svar (0)

Svar #2
06. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

På mit CAS-værktøj får jeg, at

i(t)=(9/10)-((9/10)*e-25t)


Skriv et svar til: Bestem en forskrift.

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.