Matematik
Bestem arealet
Hejsa
Jeg har vedhæftet min opgave. Den skal laves i Nspire. Nogen som kan og gider at hjælpe mig?
Glædelig 2. søndag i advent og snestorm!
Svar #1
09. december 2012 af SuneChr
Find det andet og tredje nulpunkt henh.vis a og b
x = 1 ses at være første rod. Den skal ikke anvendes her, men kan benyttes til at finde a og b v.h.a. polynomiers division.
A = a∫b f(x) dx
Svar #2
09. december 2012 af LubDub (Slettet)
Uddybning til #1
Hvis a og b er hhv. det andet og det tredje nulpunkt;
A = a∫b f(x) dx, da f er en kontinuert funktion og ∀x∈[a;b]: f(x) ≥ 0
Svar #4
09. december 2012 af LubDub (Slettet)
Find først rødderne
f(x) = 0
-x3 + 8x2 -17x + 10 = 0
find x
Da det er et tredjegradspolynomie, vil der være tre rødder. Den mindste rod er du ikke interesseret i (det kan du se på tegningen).
Vi lader a og b værre hhv. den anden og den tredje rod, og arealet bliver:
A = a∫b f(x) dx, da f er en kontinuert funktion og ∀x∈[a;b]: f(x) ≥ 0
Svar #6
09. december 2012 af hallomedmig (Slettet)
men er der en smart måde i Nspire, at løse dette?
Skriv et svar til: Bestem arealet
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
