Matematik

Keglesnit |PS|=|PR|???

09. december 2012 af sportsmads (Slettet)

Hej.

 

Jeg er igang med at skrive SRP, og jeg ville høre om der er nogen af jer der kan bevise følgende sætning:

 

Lad l og m være tangenter til en kugle med røringspunkter henholdsvis R og S. Hvis tangenterne skærer hinanden i punktet P gælder det at: |PS|=|PR|.

 

Jeg har vedhæftet et billede. Tak!


Brugbart svar (1)

Svar #1
09. december 2012 af mathon

    
                    en tangentvinkels ben er lige lange         (folkeskolegeometri)

     tegn en hjælpelinje fra vinklens toppunkt P gennem cirklens centrum

     du har nu to kongruente trekanter

 

.........
   har intet med keglesnit at gøre


Svar #2
09. december 2012 af sportsmads (Slettet)

Fuck mig.. Men tak!


Svar #3
09. december 2012 af sportsmads (Slettet)

Det er noget der skal forstås og eventuelt bevises for at kunne udlede en ellipses ligning. Så jo, det har noget med keglesnit at gøre


Brugbart svar (0)

Svar #4
09. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Der indgår en del geometri fra plangeometri (folkeskolegeometri) i betragtninger vedrørende keglesnit. Det ændrer jo ikke ved, at det er folkeskolegeometri.

I det her viste er tangenterne tangenter til en cirkel. For hvis to tangenter til en kugle skærer hinanden, udspænder tangenterne en plan, der skærer kuglen i en cirkel.


Skriv et svar til: Keglesnit |PS|=|PR|???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.