Matematik

Brøker

10. december 2012 af Mariiael (Slettet)

Heej !

 

Omskriv til blandet tal:

22/3 = ?

18/4 = ?

15/2 = ?

28/6 = ?

11/4 = ?

 

2 1/4 + 3 2/4 = ?    ( Hvordan regner jeg det ud ???

 

1/2 + 1/4 = ? Er det ik 6/8 ??

 

 

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
10. december 2012 af PeterValberg

og så videre....

2 1/4 + 3 2/4 = ?

Læg de hele tal sammen for sig: 2 + 3 = 5

og brøkerne for sig: 1/4 + 2/4 = 3/4

sammenskriv begge dele: 5 3/4

1/2 + 1/4 = 2/4 + 1/4 = 3/4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Svar #2
10. december 2012 af Mariiael (Slettet)

1/2 + 1/4 = 2/4, Hvorfor?#1

og så videre....

2 1/4 + 3 2/4 = ?

Læg de hele tal sammen for sig: 2 + 3 = 5

og brøkerne for sig: 1/4 + 2/4 = 3/4

sammenskriv begge dele: 5 3/4

1/2 + 1/4 = 2/4 + 1/4 = 3/4


Brugbart svar (0)

Svar #3
10. december 2012 af PeterValberg

1/2 + 1/4 = 2/4 + 1/4 .......

Det handler om at finde en fællesnævner for de to brøker, ellers kan du ikke addere dem
(lægge dem sammen), - og i det aktuelle tilfælde er det oplagt at 4 er fællesnævner.

Den første brøk skal derfor forlænges med 2 (i både tæller og nævner) for at du får 4 som nævner

1/2 = (2·1)/(2·2) = 2/4

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #4
10. december 2012 af mette48 (Slettet)

fra uægte brøk til blandet tal

et eksembel

37/6                 dividerer 37 med 6 og får 6+ en rest

6 hele er 6*6    6dele

37/6= 6 hele og (37-6*6)/6 = 6 1/6


Skriv et svar til: Brøker

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.