Studieretningsprojekt/-opgave (SRP/SRO)

Separation af de variable

11. december 2012 af Ianlarsen (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej 

Jeg har lidt problemer med følgende ligningen. 

Opgaven lyder: Bestem ved hjælp af separation af de variable den eksakte løsning f til differentialligningen                 dy/dx=y´=0,02y(100-y), der opflyder at f(0)=20.

dy/dx=0,02y(100-y) => 

integral(1dx)=integral(1/0,02 * 1/y (1/(100-y)dy =>

x+k=-0,5*ln((y-100/y) => y=(100*e^(2k+2x))/e^(2k+2x)-1) 

eller e^(2k+2x)(e^(2k+2x)-1) 

Jeg kan finde ud af om det rigtigt det jeg har gjort. Jeg kan  heller ikke komme videre. 

 

 


Skriv et svar til: Separation af de variable

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.