Matematik

Binomialfordeling og normalfordeling

12. december 2012 af anne1905 (Slettet) - Niveau: B-niveau

hej.
jeg ville høre om der er nogen der kunne hjælpe med Binomial fordeling og normal fordelingen. da jeg har problemer med min srp.  der står jeg skal præsentere dem kort og deres indbyrdes sammenhæng..

og så skal jeg illustrer begreberne ved en autentisk måling. men min måling er fra valget i USA og jeg ved slet ikke hvordan jeg skal gøre det når det er en meningsmåling. :(

er der nogen der kan hjælpe?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

Mht. USA skal du ved:

normalfordelingen:

kende middelværdi og spredning. Så kan du find sandsynlingheden for at en tilfældig udvalgt er mindre end en bestemt værdi s. skrevet matematisk: P(x<s)

normalfordelingen (som har en klokkeformet symmetrisk graf) regnes som z=φ((værdi-middel)/spredning)

binominalfordeling:

bruges når der er 2 udfald (ja eller nej) og når der er flere forsøg med SAMME sandsynlighed.

Man skal kende n= antal forsøg ialt, s= chance pr. forsøg, x= udfald, fx. 7 gange.

Binominal regner kun med heltal for x, dvs. 0 gange, 1 gang, 2 gange,...osv.

F.eks. regnes chancen for mindst 9 gange, som 1 - P(højst 8 gange)


Svar #2
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

men hvis det er mellem to kandidater er chancen pr. forsøg ikek 0.5 så?


Brugbart svar (0)

Svar #3
12. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

Man kan finde en normaltfordelt sandsynlighed, og derefter regne på udfald vha. binominalfordelingen.

Hvis man har binominalfordeling, hvor n er stor, s er middel, kan man approximere binominalfordelingen med en normalfordeling, hvor x=x+0.5, μ=n*s, σ= √(n*s*(1-s))

På andre områder end de 2 viste er de ikke særligt relaterede


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

Jo hvis der er helt ens tilslutning. Tror nu at Obama var 0.52 og Romney 0.48.

Dvs. hvis man finder 10 tilfældige amerikanere, så er chancen for at højst 7 af dem vælger Obama binominalfordelt:

P(x≤7) for b(10, 0.52) = 0.93 = 93%


Svar #5
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

okay tak :)
men hvordan så med normalfordelingen ?


Svar #6
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

men hvis man nu har lad os sige  der er blevet spurgt 2000 amerikanere? og der er 35 % der stemmer Obama.
så hvad chancen er for at 100 vælger ham? er

P(<100) for b(2000,0.35) ikke?


Svar #7
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

hvordan udregner du så de 0.93? o.O


Brugbart svar (0)

Svar #8
12. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

præcis k personer vælger ham:

P(x=k) =    komb(n,k)*sk*(1-s)n-k

højst k personer vælger ham:

P(x≤k) =    P(x=0) + P(x=1) + P(x=2) + .... + P(x=k)  =  ∑ komb(n,k)*sk*(1-s)n-k   (summeret fra k= 0 til k)

mindst k personer vælger ham:

P(x≥k)  =   1 - P(x≤k-1)        eks: chancen for mindst 18 =  1 - chancen for højst 17

komb() regnes på min ti89 som ncr()


Svar #9
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

jeg regner det på TI- nspire. når jeg regner dit eksempel passe det godt nok men når jeg regner med de tal jeg skal bruge for jeg et helt sindsygt højt tal? :(


Svar #10
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

det giver 1.7938E-11?


Brugbart svar (0)

Svar #11
12. december 2012 af peter lind

For store værdier af n kan binomialfordelingen tilnærmes med en normalfordeling med samme middelværdi og varians som binomialfordelingen. Dette er baggrunden for at man også ofte laver (tilnærmet) test ved brug af χ2 fordeling. Brug af denne fordeling kræver rent faktisk at man har en normalfordeling


Svar #12
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

jamen hvad skal jeg så gøre?
jeg skal jo både lave en bionomarmal og normalfordeling ud fra den meningsmåling?
og skal have lavet en ¨klokke¨ med em begge.


Brugbart svar (0)

Svar #13
12. december 2012 af peter lind

Nu kender jeg ikke denne meningsmåling; men det må enten give en binomialfordeling eller en multinomialfordeling. Denne meningsmåling er sandsynligvis så stor at du kan tilnærme den med en normalfordeling


Svar #14
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

Nu kan je ikke ligge de rigtige tal ind men
Hvis nu der er 1094 der har deltaget i den
Og 39% har stemt obama skal jeg så ikke sige


(1094,0.39,100) <- hvis nu jeg vil se hvor mange af de 100 vælger der stem
mer ham? Er det rigtigt?

Hvordan udregener man så normanfordelingen?

Brugbart svar (0)

Svar #15
12. december 2012 af peter lind

Det kommer lidt an på hvad du skal finde ud af


Svar #16
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

der står bare jeg skal redegør for de to ting og deres indbyrdes sammenhæng

og illustere begreberne i en autentisk måling?


Brugbart svar (0)

Svar #17
12. december 2012 af peter lind

Sammenhængen kan du se i #12. Hvis du vil have noget at vide med et konkret eksempel, må du komme med eksemplet


Svar #18
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

ja, men jeg skal selv lavet et eksemepel.
og jeg ved der er 2100 vælger og 35 % af dem stemmer obama 33 Romey og 32 % uafhængig ud fra det skal jeg lave en binomialfordeling og normalfordeling?


Brugbart svar (0)

Svar #19
12. december 2012 af peter lind

Det er jo blot nogle målte tal. Hvad vil du bruge dem til ?


Svar #20
12. december 2012 af anne1905 (Slettet)

jamen til t lave en binomialfordeling ?
Der står ikke andet i min opgaveformulering. og jeg har aldrig haft statestik før? så jeg ved det virkelig ikke


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 49 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.