Fysik

Udledning af raketligningen spørgsmål

12. december 2012 af karlmar321 (Slettet)

Hej 

Jeg er ved at skrive SRP i raketter og har udledet raketligningen til

m*(dv/dt) = u*(dm/dt)

Hvor u er udstødningshastigheden og er konstant

Jeg er ikke sikker på hvordan jeg skal komme til den ideele raketligningen som angiver sluthastigheden 

v=u·ln(m_0/m_1)

Jeg skal løse den ved hjælp af seperation af de variable, men så vidt jeg kan se har m*(dv/dt) = u*(dm/dt) 3 variable, hastigheden v, tiden t og massen m

hjælp

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
12. december 2012 af peter lind

Det er korrekt at der er 3 variable; men der altså kun en uafhængig variabel t. dm/dt vil være afhængig af rakettens konstruktion og altså kendt. Normalt vil den værekonstant. Du mangler så at finde v(t) og her skal du som du slev nævner bruge separation af variable.


Skriv et svar til: Udledning af raketligningen spørgsmål

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.