Matematik

reducer og isolere

12. december 2012 af rikke2801 (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hey. Jeg håber i kan hjælpe

 

 

Jeg skal reducere:
                          
                        (x - y)^2  - 2 xy
 

Hvordan gør jeg det? giver det ikke bare x^2-y^2-2xy

 

 

Jeg skal isolere "r" i nedstående stykke, hvordag?!

   l * r ^2 + p = q


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af mathon

 

                 (x - y)2 = x2 - 2xy + y2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2012 af OisterOi (Slettet)

1)

(x - y)2 - 2xy = 0 

x2 + y2 - 2xy -2xy = 0 

x2 + y- 4xy = 0

x2 + y2 = 4xy 

 

2)

l * r2 + p = q

l * r= q - p

r2 = (q-p)/l

r = - √((q-p)/l) eller r = √((q-p)/l)

 


Skriv et svar til: reducer og isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.