Matematik

kvadratrod og potens

12. december 2012 af blobbi (Slettet)

0,37 gange x5 = 9,4

Jeg ved at for at få en potens væk, skal man sætte en kvadratrod på begge sider af "=" 

er det så??

a)  

5√0,37 gange 5√x5 = 5√9,4 

3,041 gange x = 15,33

 

eller

 

b)  

0,37 gange 5√x5 = 5√9,4

0,37 gange x = 15,33 

 

er a) eller b) rigtigt og hvad gør man så bagefter? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af mathon

 

                           0,37x5 = 9,4

                           x5 = (9,4/0,37)

                           x = (9,4/0,37)1/5 = (9,4/0,37)0,2


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2012 af hbhans (Slettet)

#1

Fordi (x5)1/5 = x


Skriv et svar til: kvadratrod og potens

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.