Matematik

Differentialregning

12. december 2012 af Lektier11 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej alle, ville lige høre om der var nogle der kunne hjælpe mig med dette her.

Jeg skal bestemme f'(5) for min funktion, og bagefter redegøre for hvad dette tal betyder, det har jeg så gjort.

f(x)=3600*0,8544x

f'(x)=566,481·(0,8544)x

Så indsætte jeg 5 i den differentierede udtryk af f(x)

f'(5)=566,481·(0,8544)x

f'(5)=-257,92

Mit spørgsmål lyder således, hvad siger det her tal egentligt noget om, og hvad betyder det i det hele taget når man differentierer for eksempel f(x) ?


Brugbart svar (0)

Svar #1
12. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvordan kom du fra

f(x) = 3600*0,8544x

til

f '(x) = 566,481·(0,8544)x ? (Hint: er fortegnet korrekt?)

Differentialkvotienten af en funktion fortæller noget om, hvordan funktionen ændrer sig i en omegn omkring det betragtede punkt.


Brugbart svar (0)

Svar #2
12. december 2012 af mathon

 

                                 f '(x) =3600 • ln(0,8544) 0,8544x = -566,481 • 0,8544x

                                 f '(5) = -566,481 • 0,85445 = -257,924


Svar #3
12. december 2012 af Lektier11 (Slettet)

Ti-npsire har en luksus funktion til at diffenretierer :D

 


Brugbart svar (0)

Svar #4
12. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Så bør du være mere omhyggelig med at aflæse resultatet.


Svar #5
14. december 2012 af Lektier11 (Slettet)


Svar #6
14. december 2012 af Lektier11 (Slettet)

Mit svar er jo rigtigt. Jeg differentierede f(x)=3600*0,8544x til f'(x)=566,481·(0,8544)x og så indsatte jeg 5 på f'(x) plads. 

og så fik jeg resultatet -257,924. Men mit spørgsmål var bare, hvad jeg kunne konkludere ud fra resultatet. 


Brugbart svar (0)

Svar #7
14. december 2012 af mathon

 

       at væksthastigheden for x = 5 er  -257,924


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Min pointe i #3 var, at du både i #0 og nu igen i #6 undlader at skrive minustegnet i udtrykket for f '(x)

f '(x) = 3600 · ln(0,8544) · 0,8544x = -566,481 · 0,8544x .


Skriv et svar til: Differentialregning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.