Fysik

Tennisserv

02. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)
*fysik* har en tennisbane hvor en bold bliver skudt afsted 2,40 m over jorden og 12 m fra nettet. Bolden har en nedadrettet hældning på 3°. Kanten på nettet befinder sig 0,92 m. over jorden. Jeg skal finde ud af om bolden kommer over nettet. En der har et hint ?

PS: I a'eren fandt jeg ud af at Fres = 302 N jeg ved ikke om det er relevant ?

Svar #1
02. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Det afhænger af boldens fart ved "afskydningen" - hvis farten er 0 falder den jo bare til jorden (misset serv), hvis farten er høj nok går den over... Så hvad er afskydningsfarten?

Jeg kan desværre ikke umiddelbart se at 302 N kan bruges til noget her.

Og jeg regner med at vi som sædvanlig i fysik skal se bort fra luftmodstand - og at bolden har en diameter, der er større end 0...

Svar #2
02. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

hehe ups ups ... glemte lige at skrive at farten den bliver sendt afsted med er 26 m/s.
Ketjseren er i berørelse med bolden i 5 millisekunder. massen på bolden er 58 gram

Brugbart svar (0)

Svar #3
02. oktober 2003 af Jean

Du kan bruge (3.8)

https://www.studieportalen.dk/services/fysik/node8.php

Brugbart svar (0)

Svar #4
02. oktober 2003 af Jean

Arh dog ikke forresten... Bare glem mit hint...

Svar #5
03. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Hej Søren.

Vælg et koordinatsystem med begyndelsespunkt ved Serena Williams' fødder og lad den positive retning være opad, så ved du at v0 = 26 m/s og y0 = 2,40 m. Ved brug af uafhængighedsprincippet finder du nu at flyvetiden hen til nettet er lig med

t = x/vx0 = x/(v0*cos(vinklen)) = ... = 0,46 m/s

(regn selv efter!)

y-aksens retning: Du ved at accelerationen er konstant, hvilket betyder at henne ved nettet befinder bolden sig i følgende højde:

y = -1/2*g*t^2+v0*sin(vinklen)*t+y0 = ... = 0,74 m

(regn selv efter!)

Da nettet er 0,92 meter højt, server Serena altså i nettet.

Svar #6
04. oktober 2003 af SP anonym (Slettet)

Ok, takker mange gange !

Skriv et svar til: Tennisserv

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.