Matematik

Differentialligning

13. december 2012 af flopper (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

jeg skal forklare en diffenrentialligning og dens løsning, men jeg ved bare ikke hvad exp betyder. Jeg har googlet mig frem til at det er eksponentialfunktionen, men det ved jeg heller ikke hvad betyder. 

Ligningen ser således ud:

dA/dt=F⋅Ka ⋅Am − K⋅A

Og løsningen bliver så

A(t)= (KaFA0/(Ka-K))(exp(−K⋅t)−exp(−Ka ⋅t)) 

Er der nogen der kan forklarer mig hvad det realt betyder, eller hvad man skriver som forklaring på hvad der sker.

Mange venlige matematik-hilsner fra Nanna.

Ps jeg har vedhæftet et dokument hvor ligningerne står med rigtig brøkstreger, hvis det andet ikke rigtig dur ;-)

Vedhæftet fil: differentialligning.docx

Brugbart svar (0)

Svar #1
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

exp(x) er en anden betegnelse for ex . Hvis du ikke har lært om eksponentialfunktionen, er der ikke meget ide i at gå i gang med differentialligninger.


Svar #2
13. december 2012 af flopper (Slettet)

Jeg har lært om eksponentialfunktionen for 1000 år siden, jeg har bare aldrig kaldt det andet end ex men betyder det så at det er det sammen som A(t)= (KaFA0/(Ka-K))(ex(−K⋅t)−ex(−Ka ⋅t)) ?

 


Skriv et svar til: Differentialligning

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.