Matematik

Logaritmer!

13. december 2012 af Sus92 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. Jeg har lidt problemer med denne opgave, især den sidste del.

Opgaven lyder: 

Omskriv følgende tal til potenser af 10:

100; 1000; 10000; 1; 0,1; 0,01; 0,001; 0,0001

Benyt resultaterne til at angive logaritmen til hvert af ovenstående tal. Idet log(7) = 0,8451 og log(14) = 1,1461, skal du angive 100,8451 og 101461

Jeg ved godt at 100 = 102, 1000 = 103 osv, men da jeg ikke har haft så meget andet om logaritmer, er jeg lidt på bar bund. 

på forhånd tak! 

 


Svar #1
13. december 2012 af Sus92 (Slettet)

hov, jeg mente 101,1461  :-)


Brugbart svar (0)

Svar #2
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Benyt, at log(10n) = n , og at 10log(x) = x


Svar #3
13. december 2012 af Sus92 (Slettet)

jamen er det noget jeg kan regne uden lommeregner? For det er opgaver der skal regnes uden.


Brugbart svar (0)

Svar #4
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Opgaverne kan alle regnes helt uden lommeregner ved at benytte de udtryk, jeg gav i #1.

For eksempel er 1000 = 103 , så log(1000) = 3 .


Svar #5
13. december 2012 af Sus92 (Slettet)

Okay, det forstår jeg godt. :)

Hvad vil det så sige, at jeg skal angive 100,8451, idet log7 = 0,8451? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
13. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Her skal man så beregne 100,8451 = 10log(7) = ...


Brugbart svar (0)

Svar #7
13. december 2012 af SuneChr

# 5

Man kan gøre prøve, hvis man er i tvivl om facit.

Der gælder for alle reelle a > 0 :       10log a = a  ⇔  (log a)·log 10 = log a  ,        da  log 10 = 1  for alle a  ,

her er der taget logaritmen på begge sider lighedstegnet, hvor man her benytter reglen om logaritmen til en potens.

Logaritmefunktionen, og i øvrigt alle logaritmefunktioner, er monotone i hele definitionsmængden { x | x > 0 } hvorfor vi med ro i sindet benytter ensbetydende-tegnet.


Skriv et svar til: Logaritmer!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.