Matematik

Keglesnit

13. december 2012 af hejmeddig121 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej. 

Jeg ved at et keglesnits fremkomne kurver kan udtrykkes ved : ax^2 + bxy + cy^2 + dx + ey + f =0 

 

hvor a,b,c,d,e,f tilhører de reelle tal.

 

Hvordan kan man vise det?

 

Har siddet med det i en time nu og kan simpelthen ikke finde ud af det


Brugbart svar (1)

Svar #1
14. december 2012 af SuneChr

For ellipsen gælder plus

og for hyperblen gælder minus i ligningen


Brugbart svar (1)

Svar #2
14. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Et keglesnit fremkommer ved at skære en kegleflade

z = ±k·(x2 + y2)1/2

med en plan

ax + by + cz + d = 0 .

For punkter (x,y,z) på den plane skæringskurve vil der derfor gælde

c2z2 = c2k2·(x2 + y2) = (ax + by + d)2

Foretager man en lineær transformation mellem koordinaterne (x,y,z) og koordinater (x' , y' , z') i skæringsplanen , hvor z'-aksen er parallel med planens normalvektor, får man igen et udtryk af 2. orden i koordinaterne x' og y' .


Svar #3
14. december 2012 af hejmeddig121 (Slettet)

Mange tak for svar.. 
Men hvilken betydning har de enkelte variabler? det varierer efter hvilken kurve det er.. korrekt?


Brugbart svar (0)

Svar #4
14. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Ja, det er helt korrekt.


Svar #5
14. december 2012 af hejmeddig121 (Slettet)

kan jeg spørge hvornår jeg skal beskæftige mig med den tidligere besked du lige har skrevet? 
Er ved at skrive en opgave, og synes overhovedet ikke jeg er stødt på det, hvilket gør mig ret bekymret.


Brugbart svar (0)

Svar #6
14. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#5

Jeg er ikke helt med på, hvad du spørger om her.


Svar #7
14. december 2012 af hejmeddig121 (Slettet)

# svar 2.. :(


Brugbart svar (0)

Svar #8
14. december 2012 af mathon

Lad der være givet en linje L, et punkt F, der ikke ligger på L, og et tal  e∈R+

     Mængden af punkter P i planen, hvis afstande |PF| fra F og |PL| fra L har forholdet e,
     dvs punktmængden


                                      K  =  {P | |PF| = e•|PL|}

    som kaldes et keglesnit med L som ledelinje, F som brændpunkt og e som ekscentricitet
   (af grunde som jeg ikke her skal komme ind på)


Brugbart svar (0)

Svar #9
14. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#7

Jeg forøgte at besvare dit spm. i #0 om hvorfor et keglesnits kurve altid kan beskrives ved et polynomium af 2. orden.


Skriv et svar til: Keglesnit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.