Matematik

Procentpoint

15. december 2012 af turk89 (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej

Jeg sælger 10.000 produkter svarende til 20% af markedet. Herudover fås der at vide, at markedsandelen stiger med 3 procentpoint pr. år.

Kan det ikke passe, at antal tilsvarende produkter svarer til:

20%/23% = 10.000/x ⇒ x = 11.500 produkter eller 11.500/4 = 2.875 produkter pr. kvartal?

Eller skulle den blot hedde: 10.000 · 1,03 = 10.300 produkter eller 10.300/4 = 2.575 produkter pr. kvartal?

Tak på forhånd


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Markedsandelen stiger til 23% næste år ; men det er jo ikke oplyst, hvor mange produkter det vil svare til.


Svar #2
15. december 2012 af turk89 (Slettet)

#1

Korrekt. Jeg har derfor fundet antal produkter ved almindelig forholdsregning i første forsøg. Jeg vil da mene, at det er rigtigt at gøre det på den måde - eller?


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Det er der da ikke givet oplysninger om.


Svar #4
15. december 2012 af turk89 (Slettet)

#3

Oplysninger om hvad - hvad 23% svarer til?

Er det ikke 11.500 produkter?

Edit: I min beregning i #0 er der indirekte forudsat en lineær stigning.


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Det er oplyst, at der lige nu sælges 10000 produkter, og at det svarer til 20% af markedet. Hele markedet er da nu i år på 50000 produkter.

Markedsandelen stiger til 23% næste år, men der er ikke oplyst noget om, hvor mange produkter det er. Hele markedet kunne være på 100000 næste år, eller 40000 . Hvis det er 100000, vil du så sælge 23000 næste år, men hvis det kun er 40000, vil du kun sælge 9200. Der er ikke givet nogen oplysninger til at afgøre det med.


Svar #6
15. december 2012 af turk89 (Slettet)

#5

Nu kan jeg se det, men det er der ikke oplyst noget om. Jeg har derfor antaget, at det totale marked er uændret. Så passer min beregning også.


Brugbart svar (0)

Svar #7
15. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#6

Du kan jo antage, hvad du har lyst til.


Svar #8
15. december 2012 af turk89 (Slettet)

#7

Ja, ellers kan opgaven ikke løses.


Brugbart svar (0)

Svar #9
15. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#8

Kun du ved, hvad opgaven går ud på.


Skriv et svar til: Procentpoint

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.