Matematik

sætning og bevis

15. december 2012 af sonjavj (Slettet) - Niveau: A-niveau

sætning:

toppunktet for z = -c/b^2 * y^2 + ck^2/a^2 ligger på z = c/a^2 * x^2 - cq^2/b^2

bevis:

toppunktsformel (-b/2a, -d/4a) hvor a = -c/b^2, b = 0 og c = ck^2/a^2

(- 0/2*(- c/b^2), - d/4*(- c/b^2)

førstekoordinaten = 0

andenkoordinaten:

d = 0^2-4*(- c/b^2)*(ck^2/a^2)

d = ???

Er gået lidt i stå.. Nogen der vil hjælpe? Er lidt i tvivl om hvordan jeg beviser sætningen.

På forhånd tak.


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2012 af YesMe (Slettet)

Hvad er det for noget? Opskriv en funktion inden jeg danser rundt.


Svar #2
15. december 2012 af sonjavj (Slettet)

#1

Overhovedet ikke brugbart svar..

Har opskrevet funktionen!


Brugbart svar (0)

Svar #3
15. december 2012 af YesMe (Slettet)

Er der to forskellige funktioner eller hvad? Skriv lige parenteser på inden jeg laver en moonwalk.


Svar #4
15. december 2012 af sonjavj (Slettet)

toppunktet for z = (- (c/b^2)) * y^2 + ((ck^2)/(a^2)) ligger på z = (c/a^2) * x^2 ((cq^2)/(b^2))


Brugbart svar (0)

Svar #5
15. december 2012 af YesMe (Slettet)

Hvis der omtales den ene funktion af y, mens den anden funktion af x, skal man følgende have, at

z(y0) = z(x0), så først

z'(y) = 0 = z'(x) ⇒ y0 = 0 ∨ x0 = 0.

Tilbage igen,

z(0) = z(0), altså

c(k/a)= 0.

Hvor har du alt det her fra? Nu får jeg ikke lyst til at danse mere. Prøv at forklare, hvad det er for en opgave, og hvad formålet er.


Skriv et svar til: sætning og bevis

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.