Fysik

Merkur

15. december 2012 af Missperfec (Slettet)

Hej..

 

Jeg skal beregne/ finde ud af hvad merkurs densitet er.

Jeg ved man skal bruge formlen : = m/V  0,3302*1024 kg/ 6,083*1010 km3

Jeg har begge oplysninger man jeg ved ikke hvordan jeg skal regne med dem:

 

Håber på at få noget hjælp


Brugbart svar (1)

Svar #1
15. december 2012 af SuneChr

0,3302·1024 kg / 6,083·1010·1012 dm3        idet der går 1012 dm3 på 1 km3

Dividér de to tal, som de står.

Forkort først med 1022     så der står    33,02/6,083  kg/dm3


Svar #2
15. december 2012 af Missperfec (Slettet)

Jeg er slet ikke med. Hvad skal jeg så taste ind på lommeregneren?


Brugbart svar (1)

Svar #3
15. december 2012 af SuneChr

Densiteten = 33,02/6,083  kg/dm3

Det er dén division, du skal taste ind, så du får som resultat       densitet = 5,428 kg/dm3

1024  er et 1-tal efterfulgt af 24 nuller

1012  er et 1-tal efterfulgt af 12 nuller

1010  er et 1-tal efterfulgt af 10 nuller

 


Svar #4
15. december 2012 af Missperfec (Slettet)

Tak for hjælpen. Vil det så sige at densiteten er lig 5, 428 kg/dm3


Skriv et svar til: Merkur

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.