Matematik

Chi^2 - HJÆLP!!

15. december 2012 af Wihi (Slettet) - Niveau: A-niveau

I en opgave om unges drikkevaner, har jeg beregnet de forventede værdier, teststørrelsen og p-værdien.

Teststørrelsen= 1,818719194 

 P-værdien =Chifordeling(1,818719;2)=0,402782

 

Hvordan løser jeg denne her opgave?? 

Giver resultatet belæg for at antage, at drikkevaner er uafhængige af køn, når der vælges et signifikans-niveau på 5 %?


Brugbart svar (0)

Svar #1
15. december 2012 af peter lind

Ja. P værdien skal være mindst 0,95 for at du forkaster antagelsen


Svar #2
15. december 2012 af Wihi (Slettet)

Altså er p-værdien 0,95 og ikke 0,402782?? 

Ja, pværdien skal være under 5 %, før man kan forkaste hypotesen om at drikkevaner er uafhængige af køn. 

- jeg er ikke helt sikker om jeg forstår det rigtigt, Peter Lind.. 


Svar #3
15. december 2012 af Wihi (Slettet)

Kan jeg forkaste hypotesen om at drikkevaner er uafhængige af køn, fordi vi får p-værdien under 5 %til ???


Brugbart svar (0)

Svar #4
15. december 2012 af peter lind

Jeg går ud fra at H0 hypotesen er at drikkevanerne er uafhængig af køn. Den hypotese kan du ikke forkaste med den angivne p værdi


Svar #5
15. december 2012 af Wihi (Slettet)

Giver resultatet belæg for at antage, at drikkevaner er uafhængige af køn, når der vælges et signifikans-niveau på 5 %?

Jeg troede at når p-værdien var under de 5 %, så kunne nulhypotesen forkastes... Hvad skal jeg så kigge på? 


Brugbart svar (0)

Svar #6
15. december 2012 af peter lind

Man kaster hypotesen, hvis resultatet er fir usandsynligt.  De 5% dækker over at man finder den mængde hvor der er 5% sandsynlighed for at man havner der. Hvis man ikke havner der må man være i det område, der er defineret ved at sandsynligheden er under 1-0,05 = 0,95. Med dit udfald ca 40 % er der havnet langt inde i acceptområdet


Svar #7
15. december 2012 af Wihi (Slettet)

Jeg forstår det meget bedre nu, TAK :D


Skriv et svar til: Chi^2 - HJÆLP!!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.