Matematik

Gøre prøve med y(t)=(M/(1+c*^(-aMt)))

16. december 2012 af 10ckla (Slettet) - Niveau: A-niveau

Hej,

Jeg skal differentiere y(t)=(M/(1+c*^(-aMt))) for at gøre prøve for beviset for at det er en løsning til y'=ay(M-y) og jeg er fuldstændig fortabt. Kan i hjælpe mig?


Brugbart svar (0)

Svar #1
16. december 2012 af PeterValberg

Du kan vel alternativt løse differentialligningen ved separation af de variable,
og på den måde vise, at y(t) er en løsning

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Brugbart svar (0)

Svar #2
16. december 2012 af mathon

se

Vedhæftet fil:differentiation_84.doc

Brugbart svar (0)

Svar #3
16. december 2012 af Kulka1 (Slettet)

Undskyld, jeg blander mig, men jeg har selv siddet og døjet med netop denne type differentialligning, og jeg tænkte på, om man ikke kan vise, at det er en løsning vha. brøkreglen? Jeg har prøvet, men jeg kan simpelthen ikke få det til at passe. 


Svar #4
16. december 2012 af 10ckla (Slettet)

Tusind tak Mathon! Du har reddet min dag!


Brugbart svar (0)

Svar #5
16. december 2012 af PeterValberg

se eventuelt denne video [ LINK ]

- - -

mvh.

Peter Valberg
(YouTube)


Skriv et svar til: Gøre prøve med y(t)=(M/(1+c*^(-aMt)))

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.