Fysik

Hjææælp!

17. december 2012 af naasnus (Slettet) - Niveau: C-niveau

håber at der nogen der kan hjæle!

hvornår skal mand bruge den ene formel og hvorfor ?

E = mis *L

E =  m * c * delta T


Brugbart svar (1)

Svar #1
17. december 2012 af mathon

 

       smeltningen af is ved frysepunktet (0ºC)

                           er en faseovergang og foregår uden temperaturændring (kun ændring af potentiel energi)

                                                   E = Lis • mis

 

      opvarmning af is eller vand ved en temperatur forskellig fra smeltepunktet

                           er en energitilførsel med temperaturændring (ændring af både potentiel og kinetisk energi)

                                                   E =  m c ΔT

                           af stoffet i samme fase


.................

den absolutte temperatur er et mål for molekylernes gennemsnitlige kinetiske energi


Svar #2
17. december 2012 af naasnus (Slettet)

hvad mener du med opvarmning af is eller vand ved en temperatur forskellig fra smeltepunktet

                           er en energitilførsel med temperaturændring (ændring af både potentiel og kinetisk energi)

 

 

den absolutte temperatur er et mål for molekylernes gennemsnitlige kinetiske energi

 

hvorfor nævner du det med potentiel og kenitisk energi her ? kan du forklarer det yderligere?

 

.......

 

Hvad kræver mest energi  opvarning af is eller opvarmning af vand?

Hvad kræver mest energi  afkøling af is eller afkøling af vand?

 

Når der sker  opvarning af is, så sker der afkøling af vandet. er det vandet der afgiver energi til isen eller det omvendt?

 

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
17. december 2012 af mathon

du skal skelne mellem

                             vand som energikilde     og      dannet smeltevand


Svar #4
17. december 2012 af naasnus (Slettet)

det har jeg styrer på. 

kan du svare nærmer på tidligere spørgsmål ?  


Skriv et svar til: Hjææælp!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.