Matematik

(x+1)(x-1)(x^2+1)=0

17. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Det er en ligning der skal løses.

d=b^2 -4ac??

 


Brugbart svar (0)

Svar #1
17. december 2012 af mette48 (Slettet)

Brug 0-regelen

(x+1)=0

(x-1)=0

(x^2+1)=0

find x i de tre logninger


Svar #2
17. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

Hmm.
Den første er f.eks. -1.
Er en af løsningerne så -1?


Svar #3
17. december 2012 af Yusuf123 (Slettet)

eller hvad


Brugbart svar (0)

Svar #4
17. december 2012 af JonasMcc (Slettet)

Ja. Når du bruger nulreglen opfatter du de ligninger der fremkommer som 3 seperate ligninger. I ovenstående eksempel har du

x + 1 = 0 <=> x = -1 

x - 1 = 0 <=> x = 1 

Den sidste ligning kan du selv tænke lidt over. Hav dog i baghovedet, hvad definitionsmængden for kvadratrodsfunktionen er. 

Mvh. Jonas


Skriv et svar til: (x+1)(x-1)(x^2+1)=0

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.