Fysik
HJÆLP! Bodeplot af RC-led (lavpasfilter)
PLEASE hjælp mig!!!
jeg er helt lost.
Jeg har opstillet en RC-kreds (lavpasfilter), og skal dertil lave to bodeplot (et for forstærkningen og et for faseforskydningen)
Hvad skal ud af akserne, og hvordan for jeg omregnet min Uin og Uout om til den samlede forskel (tror nok akserne skal være logaristiske, men det forstår jeg heller ikke så meget af)
Desuden ved jeg ikke hvordan man beregner faseforskydningen i grader (jeg har bare aflæst min på oscilloskopet = den er p.t. i milisekunder)
EN eller anden, der kan sådan noget fysik hjælp mig, jeg er på grænsen til det desperate.
Jeg har vedhæftet mine data, ved ikke om det hjælper (behøver blot en generel forklaring)
Svar #1
17. december 2012 af hesch (Slettet)
Forstækning i dB = 20*log10( Output / Input ). dB plottes i lineær skala.
Een elektrisk periode = 360º. Hvis du f.eks. måler ved 1kHz er 360º = 1ms. Faseforskydning plottes i lineær skala.
Frekvens plottes logaritmisk.
Svar #2
17. december 2012 af SimoneLy (Slettet)
Tak det hjalp da lidt,
Så eer det jeg vil spørge om følgende:
Har taget billeder af mine to grafer (Uout og Uin), det har jeg vedhæftet:
frek: 500 Hz
Jeg har skrevet ned, at faseforskydningen var: -10 * 0,2 ms = 2 ms
Men ved en frekvens på 500, er 360o = 2 ms (?)
Og de to kurver er jo ikke en hel periode efter hinanden, jeg vil gætte på lidt under 90o - en fjerdedel periode
Er det mig, der har lavet en fejl, eller kan jeg bare ikke se logikken?
Skriv et svar til: HJÆLP! Bodeplot af RC-led (lavpasfilter)
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
