Matematik
Sandsynlighedsregning
Hej Allesammen! Jeg er ikke så skarp i sandsynlighedsregning og jeg har en meget stor opgave, som skal afleveres fredag. Jeg har stadig en del opgaver tilbage og på at nogen vil og kan hjælpe mig med dem, så jeg kan nå at få dem lavet inden fredag.
Opg. 1
Her skal jeg finde middelværdien for den logaritmiske normalfordeling. Jeg er kommet frem til følgende udtryk.
EY = 1/[sigma*sqrt(2*pi)]*Integrer(exp(-[(x-(my-sigma2))2-(my-sigma2)2+my2]/[2*sigma2])) dx
Det er kun exp delen, som skal integreres. Hvordan får jeg denne integreret med grænserne b = ∞ til a = -∞, så det giver et meningsfuldt udtryk?
Når det er gjort og jeg har fundet EY, så skal jeg finde variansen, hvilket jeg slet ikke ved hvordan jeg gør.
Opg. 2
Jeg har nedenfor vedhæftet opgaveoplægget. Da jeg tænker, at det er nemmere at se på opgaveforklaringerne deri frem for at jeg skriver dem alle op her. I opg. 2 har jeg kraftigt brug for hjælp til opg. 2.4, 2.5, 2.6, 2.7, 2.8 og 2.9.
På forhånd rigtig mange tak!
Nicki
Svar #1
18. december 2012 af Andersen11 (Slettet)
Opg 1. Flyt alle konstanterne uden for integralet og benyt, at
-∞∫∞ e-(ax)^2 dx = (√π) / a
Svar #2
18. december 2012 af NickiFS (Slettet)
Jeg begynder så småt at forstår, men hvordan omskriver jeg exp(-[(x-(my-sigma^2))^2-(my-sigma^2)^2+my^2]/[2*sigma^2]) til et udtryk der er på formen exp(-(ax)^2)?
Svar #3
18. december 2012 af nielsenHTX
#2 brug "Ω" til at skrive det mere læseligt herinde. men se fil
der er brugt sub med y=x-μ og regler for exp og integraler.
Svar #5
13. december 2013 af StineLu (Slettet)
Hvordan kommer man frem til "udtryk F vha. fordelingsfuktionen for standars normalfordelingen fi"? JEG ER HELT FORVIRRET ! HAR SIDDET MED DET I 100 ÅR OG KUN BLEVET MERE FORVIRRET!!
Skriv et svar til: Sandsynlighedsregning
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
