Matematik

Det gyldne snit

17. december 2012 af bookaholic (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Jeg skal til eksamen imorgen, men det jeg ikke forstår ved det gyldne snit er hvor tallene i selve ligningen kommer fra altså (kvadratrod af 5+1)/2. 

 

Ville blive taknemmelig for et hurtigt svar, på forhånd tak.


Svar #1
17. december 2012 af bookaholic (Slettet)

Jeg fandt du af det ved at se videoen: http://www.youtube.com/watch?v=q0XuXBF9pZw

(Hvis andre har brug for det!)


Brugbart svar (0)

Svar #2
17. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

det gyldne snit angiver at en længde som er delt i 2 dele, da forholder den lille del sig til den store del, som den store del forholder sig til den samlede længde. Hvis du kalder den samlede længde for 1, og den lille del for x, har du:

x/(1-x) = (1-x)/1   =>

x2 + x - 1 = 0   .... løs den!


Svar #3
17. december 2012 af bookaholic (Slettet)

Kan du forklare viariablerne 1 og x?


Brugbart svar (0)

Svar #4
18. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

l--------------- 1 ----------------l    samlet længde sættes til 1 for nemheds skyld

l------x-----l-------1-x ---------l     to dele i forholdet det gyldne snit. Lille del sættes til x.

lille/stor  = stor/samlet.... dvs.

x/(1-x)    = (1-x)/1   =>

x2 - 3x + 1 =  0..... løs den... og du får det gamle hellige tal!

(sorry, fejl i svar #2)

 


Brugbart svar (0)

Svar #5
18. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

der skulle have stået    stor/lille  =  samlet/stor    i svar #2, og man kalder den store del for x.


Brugbart svar (0)

Svar #6
18. december 2012 af Singlefyren (Slettet)

Vidste du at

- din underarm divideret med din samlede arm giver det gyldne snit

- dine fingerled divideret med hele fingeren -//-

- dit ansigt divideret med øjenhøjde -//-

- din højde divideret med navle -//-

- blade på planter fordeler sig i det gyldne snit

- at skæringen i en femstjerne deler siderne i forholdet det gyldne snit (deraf hedninge/=satan symbol)

osv. osv.

 


Skriv et svar til: Det gyldne snit

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.