Fysik

Bevægelsesmængde spørgsmål!

19. december 2012 af detskidegodt (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej derude.

Jeg har haft lavet et forsøg med en vogn på en gnidnings fri bane. Det gik ud på at en kugle via en rampe, som var monteret på vognen, satte vognen i bevægelse. Er min måde at deffinere den samlede bevægelses mængde på korrekt- vognen, står stille til at starte med?

 

Psamlet=Pvogn+Pkugle

<=>

0=mvogn*vvogn+mkugle*vkugle

Jeg er i tvivl, mht. u, som er kuglens fart i forhold til vognen, men når vognen holder stille til at starte med må u, da blot være kuglens hastighed ?

 

Mvh Søren


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2012 af peter lind

Hvis keg ellers har forstået det rigtig.

Du starter med en kugle med masse mk og en hastighed uk og en vogn med massen mv, der holder stille. Det samlede bevægelsesmængde er så mk*uk. Efter sammenstødet fortsætter de sammen med en fælles hastighed uf. Bevægelsesmngden vil så være (mk+mv)uf = mk*uk


Svar #2
19. december 2012 af detskidegodt (Slettet)

Ikke helt. Kuglen er monteret oppe på vognen, så den krafte der kommer ved at trille ned af rampem, sætter vognen i bevægelse i modsat retning?


Skriv et svar til: Bevægelsesmængde spørgsmål!

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.