Fysik

Linser

19. december 2012 af Sinimini (Slettet) - Niveau: C-niveau

Hej

Med forskellige linser fik vi lavet nogle forskellige cirkler, hvor vi har målt radius. Ud fra radius skal vi bestemme krumningsvinklen. Jeg har fået at vide, at man skal bruge linsemagerens formel, men hvordan er det lige den ser ud, og hvad er den fysiske størrelse for krumninsvinkel?


Brugbart svar (1)

Svar #1
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

Hvad mener du overhovedet med krumningsvinkel?

Man kan måle krumningsradierne r1 og r2 for linsens to flader og så beregne brændvidden f ud fra "linsemagerens formel"

\frac{1}{f} = \left( n - 1 \right) \cdot \left( \frac{1}{r_1} + \frac{1}{r_2} \right)

http://da.wikipedia.org/wiki/Linsemagerens_ligning

Overvej at søge lidt selv.


Svar #2
19. december 2012 af Sinimini (Slettet)

Orrgg undskyld. Vi har målt krumningsradius, og så skal vi finde brændvidden ud fra linsemagerens formel..Det er sådan det er.


Brugbart svar (1)

Svar #3
19. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#2

Så skal du så gøre det.


Skriv et svar til: Linser

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.