Matematik

At isolere

20. december 2012 af whatshallIwrite (Slettet)

Hvordan isolerer jeg y i flg. udtryk?:

1/y=k*t+1/x 

Tak på forhånd. 


Brugbart svar (0)

Svar #1
20. december 2012 af LubDub (Slettet)

1/y = k • t + 1/x                 få højresiden til at have samme fællesnævner

1/y = (k • t • x) / x + 1/x    saml højresiden

1/y = (k • t • x + 1) / x      gang med x og y på begge sider

x = y • (k • t • x + 1)         divider med k • t • x + 1 på begge sider

y = x / (k • t • x + 1)


Skriv et svar til: At isolere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.