Studievalg og videregående studie

IT eller Integreret Design???

23. december 2012 af Aevion (Slettet)

Hej,
jeg har meget svært ved at beslutte mig for hvad jeg skal læse efter at jeg bliver student til sommeren. Jeg har derfor også valgt at tage et sabattår..

Jeg har overvejet hvad jeg gerne vil læse og hvad jeg gerne vil være i flere år nu. Jeg har hvist fået det ned til to valg. Det ene er Integreret Design (diplom ingeniør) hos SDU i Odense og det andet er IT (med produktudviklingslinjen og derefter IT-produktudvikling som kandidat).


Integreret Design tiltaler mig fordi jeg er ret kreativ, kan lide Design (både æstetisk/grafisk og teknisk) og udvikling/problemløsning. Jeg syns det er vildt fascinerende at få en problemstilling og så faktisk udvikle eller opfinde en løsning. Jeg ved godt uddannelsen er ret teknisk, men det kan jeg faktisk også godt li´ fordi det også er noget jeg er interesseret i. Desuden lærer man mange forskellige ting, altså ikke kun fx programmering, men mekanik, elektronik osv... 


?På den anden side er der jo så IT-bacheloren og Kandidaten i IT-produktudvikling.. Det er så også mere på den „lidt mere kreative“ side af IT-uddannelserne, men dog tror jeg det stadig er meget teknisk. Jeg har ikke et problem med at lære og bruge programmering i mit studie, men jeg gider simpelthen ikke at ende med et job, hvor jeg bruger 25-75% af min tid (alt efter hvilken stilling) med at programere.. Men jobmulighederne er fantastiske, både i Danmark og internationalt. Man kan tage hen hvor man vil og har næsten garanti for at få et job. Selv mens man læser er der gode muligheder for at få et relevant studiejob.
?Det er jeg ikke sikker på med Dipl. Integreret Design.. Det er (ligesom IT) et forholdsvis nyt studie og det er svært at finde eksempler på, hvor folk ender hende når de er færdige med uddannelsen. Eller om de overhovedet ender et eller andet sted (altså får et job).. 


?Jeg har prøvet på at beslutte mig i mange måneder (mellem disse to - ellers år ;) ) nu og er ret sikker på at jeg har læst og set alt der findes om disse to studier på internettet... Jeg har også en termin med en studievejleder i Januar..?Begge studier er meget interessante, men jeg kan SIMPELTHEN ikke beslutte mig! :/ Det er ved at gøre mig vanvittig...


Er der måske nogen der læser det ene eller det andet og kan give et indblik? Eller bare har et godt råd? :D


Brugbart svar (0)

Svar #1
08. juli 2016 af nejvelda

Hej

Hvilken uddannelse søgte du ind på?


Skriv et svar til: IT eller Integreret Design???

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.