Fysik

Kernefysik

25. december 2012 af mimok (Slettet)

Er det muligt at beregne antallet af kerner, når kun aktiviteten er kendt? 


Brugbart svar (2)

Svar #1
26. december 2012 af Martinen (Slettet)

Ja, men så skal du kende henfaldskonstanten.

A=λ*N=(ln(2)*N) / halveringstiden --> N = (A*halveringstiden) / ln(2)


Svar #2
26. december 2012 af mimok (Slettet)

Mange tak for hjælpen!


Svar #3
26. december 2012 af mimok (Slettet)

Når jeg har beregnet antal kerner, hvordan kan jeg så beregne massen af kernerne i kg?


Brugbart svar (3)

Svar #4
26. december 2012 af mathon

 

                    m = (N/NA) • M


Skriv et svar til: Kernefysik

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.