Matematik

Priselasticitet

28. december 2012 af collina5 (Slettet) - Niveau: Universitet/Videregående

Hej.

Jeg kan ikke forstå hvorfor dette udsagn er rigtigt, og hvordan man er noget der til? Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

På forhånd tak(:

P = 24 – Q, hvor Q er efterspurgt mængde og P er prisen

b) Find prisen såfremt priselasticiteten er lig – ½.

Svar:
ε_P  =-1/2= -1*P/(24-P)⇔P=8


Brugbart svar (1)

Svar #1
28. december 2012 af christinacomaco (Slettet)

E=dQ/dP *  P/Q

E= -½

For at finde dQ/dP, skal du først finde ud af at Q=24-P (P=24-Q ⇔P+Q=24⇔Q=24-P)

dvs. at dQ/dP= -1

 

Så er det bare at sætte ind i E=dQ/dP *  P/Q

-½=-1* P/24-P, hvorefter du isolere P, så får du at P=8

 


Brugbart svar (0)

Svar #2
28. december 2012 af hbhans (Slettet)


Svar #3
28. december 2012 af collina5 (Slettet)

Jeg må ikke ha styr på mine regne regler, for jeg kan ikke få P=8 til at passe. Kunne jeg være så heldig du gad hvise hvordan du isolere p ?


Brugbart svar (0)

Svar #4
28. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#3

Af

-1/2 = -1*P/(24-P)

får man (ved at gange med -1 og vende brøkerne)

2 = (24-P)/P ,  dvs

2P = 24 - P , og dermed

3P = 24

P = 8


Brugbart svar (0)

Svar #5
05. september 2013 af jonathanstoker (Slettet)

Når i skal regne med priselasticitet så bare gå ind på http://kiggede.dk/beregn-priselasticitet/ og indsæt tallene :D


Skriv et svar til: Priselasticitet

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.