Matematik

Figurfølge?

29. december 2012 af fysikere (Slettet) - Niveau: 9. klasse

hvor stor er figur 4

når figur 1 er 3 kvadrat cm

figur 2 er 12 kvadrat cm

figur 3 26 kvadrat cm


Brugbart svar (0)

Svar #1
29. december 2012 af anonym000

Er der figurer med? Eller består opgaven kun af det, du har skrevet.?

- - -

...............


Svar #2
29. december 2012 af fysikere (Slettet)

der er figurer med


Brugbart svar (0)

Svar #3
29. december 2012 af hesch (Slettet)

3

       9

12          5

       14         0

26          5          0

        19        0

45          5

        24

69

 

I første søjle ser du figurarealerne: 3   -   12   -   26. I anden søjle ser du differensen mellem tallene i første søjle. I tredie søjle ser du differensen mellem tallene i anden søjle, osv.

Da tredie søjle indeholder: 5  -  5  -  5, må anden søjle udvikle sig til: 9  -  14  -  19  -  24, og første søjle må derfor udvikle sig: 3  -  12  -  26  -  45  -  69, osv.

Svaret er nok ikke det "rigtige", men på den anden side kan man vel ikke sige, at det er forkert.  :)


Svar #4
29. december 2012 af fysikere (Slettet)

kan der så være en figur med arealet 99?


Brugbart svar (0)

Svar #5
29. december 2012 af mette48 (Slettet)

Det ville være rart, hvis du viste os de medfølgende figurer.

Vi kan selvfølgelig gætte os frem som #3 har gjort, men en reel hjælp er det ikke muligt at give.


Brugbart svar (1)

Svar #6
29. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#4

Du har selv bekræftet, at der hører en figur (tegning) til opgaven. Denne tegning er sikkert en central del af opgaven, uden hvilken man ikke kan besvare opgaven korrekt. Vedlæg derfor denne tegning.


Brugbart svar (0)

Svar #7
29. december 2012 af mette48 (Slettet)

3

       9

12          5

       14        

26

Kun disse 6 tal svarer til begrundelserne i #3. Man ved intet om, hvad der skal stå på de næste felter.

Da du spørger om tallet kan blive 99 hvis man følger det ubegrundede eksembel, bliver mit svar Nej

fortsætter man efter #3s system bliver det næste tal 98, ikke 99.


Svar #8
29. december 2012 af fysikere (Slettet)

tak skal i have


Svar #9
30. december 2012 af fysikere (Slettet)

hvad med n antal???


Brugbart svar (0)

Svar #10
30. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#9

Hvad spørger du om her? Prøv i stedet at vedlægge den manglende tegning.


Svar #11
30. december 2012 af fysikere (Slettet)

kan ikke jeg har det som papir

 


Brugbart svar (0)

Svar #12
30. december 2012 af Andersen11 (Slettet)

#11

Scan papiret, eller tag et billede af det med mobilkameraet og upload billedet hertil. Eller forklar mere detaljeret, hvad man ser på tegningen, så vi ikke skal gætte os frem.


Brugbart svar (0)

Svar #13
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Figur 3 er ikke 26 men 27.

 

Fra figur 1 til 2 er der 9 i forksel og fra 2 til 3 er der 15 3 til 4 er der 21 i forskel så figur 4 har arealet 48!


Brugbart svar (1)

Svar #14
01. januar 2013 af mette48 (Slettet)

Fantastisk du har givet os nogle oplysninger.

Hvis figurnummeret er n kan arealet beregnes som n2*3


Brugbart svar (0)

Svar #15
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Så jeg skal bare regne det på den måde N2 * 3. Vi kender jo ikke til arealen af N


Brugbart svar (0)

Svar #16
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#15

For figur nr 4 er n = 4, så arealet af figur nr 4 er 42·3 .


Brugbart svar (0)

Svar #17
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Så jeg skal sige 14^2 * 3 fordi n er det 14. bogstav


Brugbart svar (0)

Svar #18
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Så det er 142* 3 = 588 er arealet af figur 'n'


Brugbart svar (0)

Svar #19
01. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#17

Nej, det er noget vrøvl. Genlæs #16. n = 4, fordi der er tale om figur nr 4, så arealet er som angivet 42·3 .

Arealet af figur nr n er n2·3 . Man indsætter talværdien for n i stedet for n. I opgaven er n = 4.


Brugbart svar (0)

Svar #20
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Nej for at være ærlig forstår jeg det ikke, fordi at 42*3= 48 og det er aralet af figur 4


Forrige 1 2 3 Næste

Der er 55 svar til dette spørgsmål. Der vises 20 svar per side. Spørgsmålet kan besvares på den sidste side. Klik her for at gå til den sidste side.