Matematik
Sandsynlighed
Hej er helt blank her håber der en der gider skære det ud i pap for mig!
(a) vis at funktionen p(x1,x2)=x1-1 1(0,1) (x1) 1(0,x1) (x2)
Er en sandsynlighedstæthed på (0,1)2.
Svar #2
30. december 2012 af nursim (Slettet)
http://www.math.ku.dk/~helle/sast2/opgaver/eosast2_08.pdf
Svar #3
30. december 2012 af nursim (Slettet)
håber du kan se hvad jeg mener på det link det er opg1 (a) ..
Svar #4
30. december 2012 af nielsenHTX
#1 1... er indikatorfunktioner for henholdsvis x1 og x2
#0 du skal vise at
∫01(∫0x1x1-1dx2)dx1=1
da indikatorfunktionerne er pæne kan du "bare" sætte dem på integralet du skal så vælge hvilken vej er lettet altså at integrerer med hensyn til x1 eller x2 først, det har jeg så gjort for dig.
(de finere detaljer kommer fra mål og integral teori)
Svar #5
31. december 2012 af nursim (Slettet)
hmm okay så mine indikator funktioner er altid mine grænser i integralet?
hvordan ved du at det er lettere at stille den op på den måde som du skriver det op på? ∫01(∫0x1x1-1dx2)dx1=1
jeg havde stillet det op den her måde ∫01 x1-1 og ∫x10 x1-1 er dette forkert? og hvorfor sætter du det hele lig med 1? sådan som jeg har forstået det, er at når man ssh at gør sætter man det altid lig med 1.
Svar #6
31. december 2012 af nielsenHTX
#5 jeg sætter det ikke lig med 1 du skal vise det er 1.
du skal beregne et dobbelt integral og du har ikke angivet hvad du integrerer efter...
at p(x1,...,xn) er en sandsynlighedstæthed betyder at ∫...∫p(x1,...,xn)dx1...xn=1 eller her at ∫∫p(x1,x2)dx1dx2=1
i integralet ovenfor har rækkefølgen du integrerer efter ikke betydning( det har den næsten aldrig) du kan altså vælge den nemmeste og hvis en af grænserne indeholder en variable vil ofte være at starte med at integrerer den væk som foreslået i #4.
Du kan jo altid prøve at gøre det omvendt og se hvordan det går( det bliver noget rod).
Svar #7
31. december 2012 af nursim (Slettet)
Kan man så altid tænke at det skal give 1 som du skriver er det altid sådan med sandsynlighedstætheden?
Hvis man nu har regnet, og finder ud af det ikke giver 1 hvad betyder det så?
Jeg forstår godt hvad jeg skal nu, jeg skal bare vise det giver 1 ved at regne dobbelt integrallet.
Kan du sende et link der forklare sandsynlighedstætheden?
Skriv et svar til: Sandsynlighed
Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk?
Klik her for at oprette en bruger.
