Matematik

haster

01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet) - Niveau: 9. klasse

Claras forældre har indbetalt 36 000 indtil hun blev 12 år, det var det højste beløb man kunne få indbetalt. Men når hun fyldte 15 år stod der 42689 kr på hendes opsparingskonto fordi banken har indskrevent renter hvert år i kontien. 

 

4.2 Hvor stor en procentdel af saldoen på 42698 kr var tilskreven renter?

 

 

- Håber i kan hjælpe


Brugbart svar (1)

Svar #1
01. januar 2013 af exatb

Rentebeløb = 42689 - 36000 =  6698

42698 * x/100 = 6698

find x af ligningen

x = (6698*100)/42698 = 15,69%


Svar #2
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Hvor meget vil der være når hun bliver 21 år, når rentefoden er 2,0% nu?
Har brugt beregningerne: 21 år - 15 år = 6 år
6 år * med rentefoden på 2,0% hvert år = 12%
42698/12%= 355817
Der vil være 355817kr når hun bliver 21 år?


Hvor stor skal rentefoden være hvis der skal være 50000kr på kontoen når hun fylder 21 år?

Svar #3
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

opgave 1 hvor meget vil der være når hun bliver 21 år, når rentefoden er 2,0% nu? Har brugt beregningerne: 21 år - 15 år = 6 år 6 år * med rentefoden på 2,0% hvert år = 12% 42698/12%= 355817 Der vil være 355817kr når hun bliver 21 år?
Opgave 2 Hvor stor skal rentefoden være hvis der skal være 50000kr på kontoen når hun fylder 21 år?

Brugbart svar (1)

Svar #4
01. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Jeg forstår ikke din beregning, og resultatet er forkert.

Hvis kapitalen til at begynde med kaldes K0 så vil den, hvis renten er r (i vores tilfælde 2% hvilket er det samme som 0.02), efter 1 år være vokset til

K1 = K0 + K0*r = K0(1+r) og efter  2 år:

K= K1 + K1*r = K0(1+r) + K0(1+r)* r = K0(1+r)2

sådan kan man fortsætte og finder til sidst (efter 6 år):

K6 = K0(1+r)6

I dit tilfælde fås altså: 42648*(1+0.02)6 = 42648*1.026 = 48028.57


Brugbart svar (1)

Svar #5
01. januar 2013 af exatb

Beløb = 42698

År = 6

Rente 2%

Kn = K(1+r)n

Kn = 42698(1+0,02)6

     =  48085 kr efter seks år


Brugbart svar (1)

Svar #6
01. januar 2013 af exatb

50000 efter seks år

50000 = 42698(1+x)6

(50000/42698)1/6 - 1 = x

0,02667 = x   (2,67%)

 


Svar #7
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

tak begge to :-D


Svar #8
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Tænkte på hvad med opgave 2


Brugbart svar (2)

Svar #9
01. januar 2013 af exatb

Den med de 50000 efter seks år?

Den er løst under #6


Svar #10
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

Ehmm har brugt lommeregner og det gav 1,57 men din beregning er rigtig men forståe bare ikke hvorfor der er forksel på lommeregneren ?


Brugbart svar (1)

Svar #11
01. januar 2013 af exatb

Man skal dividere 50000 med 42698 og uddrage den sjette rod. Så får du 1,02666. Derefter trækkes een fra.


Svar #12
01. januar 2013 af Matrmatikensdag (Slettet)

tak:-D


Brugbart svar (0)

Svar #13
02. januar 2013 af HendeFraÅrhus (Slettet)

#7


tak begge to


Skriv et svar til: haster

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.