Matematik

Bestem k

04. januar 2013 af xxx007xxx (Slettet) - Niveau: C-niveau

Håber på lidt hjælp til denne opgave

 

Bestem tallet k, således at linjen med ligningen 2x-3y = k    sammen med koordinatakserne danner en trekant med areal 30.

 

Hvordan skal jeg gribe den an? 


Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af hbhans (Slettet)

Liniens skæring med akserne findes ved at sætte y = 0 (skæring med x-aksen) og x = 0 (skæring med y-aksen.

For y = 0 fås 2x = k. Skæring med x-aksen sker altså i punktet (k/2,0)

For x = 0 fås -3y = k. Skæring med y-aksen fås altså i punktet (0,-k/3).

Der dannes altså en retvinklet trekant med kateterne a = k/2 og b = k/3.

Find denne trekants areal udtrykt ved k og sæt det  lig med 30.

 


Skriv et svar til: Bestem k

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.