Matematik

logaritmeregneregler

04. januar 2013 af chpe04 (Slettet) - Niveau: B-niveau

har lavet nogle noter til logaritmeregneregler, som jeg bedst forstår dem. ved godt der er andre måder at skrive dem op på, men dette er nemmest for mig, er bare ikke sikke på om jeg kan bevise dem sådan, jeg tænker på den venstre side af lighedstegnet

har vedhæftet dem

Vedhæftet fil: bevis.jpeg

Brugbart svar (0)

Svar #1
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Du prøver med andre ord at vise regnereglerne for logaritmefunktionen ud fra regnereglerne for eksponentialfunktionen, idet disse er hinandens omvendte funktioner.

For eksponentialfunktionen f(x) = ex har man regnereglen f(a+b) = f(a) · f(b) . Derfor gælder der

f-1( f(a+b) ) = f-1( f(a)·f(b) ) , dvs

a + b = ln( ea · eb) .

Sætter vi A = ea og B = eb, har vi a = ln(A) og b = ln(B) og dermed

ln(A) + ln(B) = ln(A · B)


Svar #2
04. januar 2013 af chpe04 (Slettet)

er det brugbart hvis jeg skulle fremvise det til eksamen, er mest usikker på det sidste bevis, hvor jeg skriver x som samme værdi hele beviset igennem


Brugbart svar (0)

Svar #3
04. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Du må starte med at gøre det klart, hvad der er dine forudsætninger, og hvordan ln(x) er defineret.


Skriv et svar til: logaritmeregneregler

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.