Matematik

Reducering

05. januar 2013 af PSXL - Niveau: B-niveau

Hej! Jeg er rimelig rusten mht. reducering, og jeg har lidt problemer med dette stykke: 
 

(a-b)(a+b)+b(a+b)-a2

 

Har prøvet mig frem og har fået a2 + ab , men mit TII siger, at det burde give ab, men det forstår jeg ikke helt. Er der nogen, der kan hjælpe? På forhånd!


Brugbart svar (0)

Svar #1
05. januar 2013 af peter lind

brug at (a-b)(a+b) = a2-b2 og b((a+b) = ba+b2


Svar #2
06. januar 2013 af PSXL

Okay, tak, jeg kan få det til at passe nu!


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Man kan bekvemt kombinere de første to led:

(a-b)·(a+b) + b·(a+b) - a2 = (a-b + b)·(a+b) - a2 = a·(a+b) - a2 = a2 + ab - a2 = ab


Skriv et svar til: Reducering

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.