Fysik

Radioaktivitet og halveringstykkelsen

06. januar 2013 af Telefone (Slettet)

Hej derude

Lige et par spørgsmål:

1) Hvad afhænger halveringstykkelse af? Ville man får samme halveringstykkelse med en anden  gammakilde end den brugt i forsøget?

(Jeg ved godt, hvad halveringstykkelsen afhænger af, men jeg ved ikke om alle gammakilder udsender samme mængder stråling?)

2) hvordan finder man halveringstykkelsen udfra en graf?

 


Brugbart svar (1)

Svar #1
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Halveringstykkelsen for et bestemt materiale over for gammastråling afhænger af gammastrålingens bølgelængde, dvs. af fotonenergien i gammastrålingen.


Svar #2
06. januar 2013 af Telefone (Slettet)

Så det har altså en betydning hvilken gammakilde man benytter? Eller har alle gammakilder den samme bølgelængde?

 


Brugbart svar (1)

Svar #3
06. januar 2013 af mathon

 Så det har betydning, hvilken energi gammastrålingen udsendes med.

 Denne energi afhænger af gammastrålingens bølgelængde

 

                                          λ = (h·c) / Efoton = (1239,84 eV·nm) / Efoton

halveringstykkelsen

                                          (X½)λ = ln(2)/µλ  

 

 

 


Skriv et svar til: Radioaktivitet og halveringstykkelsen

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.