Matematik

bestem forskrift

06. januar 2013 af hæhæhæhæh (Slettet) - Niveau: B-niveau

jeg har skulle bestemme en forskrift af talene:

x1 = 10 , x2=20

y1=6000 , y2=9000

jeg har gjort brug af en formel, men sidder lidt fast! har vedhæftet, mit forsøg..

ville hører om nogen kunne hjælpe mig, med at komme videre?

Vedhæftet fil: jjjj.PNG

Brugbart svar (0)

Svar #1
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Man skal bestemme en eksponentiel forskrift f(x) = b ·ax gennem de to datapunkter.

Beregn så

a = (9000/6000)1/(20-10) = (3/2)1/10 = .....

b = y1 / ax1


Svar #2
06. januar 2013 af hæhæhæhæh (Slettet)

så den formel jeg har brugt er forkert?

 


Brugbart svar (0)

Svar #3
06. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

#2

Nej, det er jo den samme, jeg har brugt. Du skal blot regne færdig. Ud fra din formel konkluderede jeg, at du skal bestemme konstanterne i en eksponentiel model; det har du jo ikke selv oplyst i opgaven.


Skriv et svar til: bestem forskrift

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.