Matematik

HASTER MAT - differentere

26. september 2005 af Snagi (Slettet)
god aften
jeg sidder lige her og laver en aflvering, opg hedder:

en parabel har ligningen y=x^2-4x+7
Bestem en ligning for parablens tangent i punktet P(1,4)

Jeg ved der skal bruges formlen for tangent ligningen der hedder:

y=f(x0)+f´(x0)(x-x0)

jeg ved det er noget med at sætte tallene ind, men det er så lang tid siden at jeg har glemt om dem, på forhånd tak

Brugbart svar (0)

Svar #1
26. september 2005 af Rasmus.p (Slettet)

Først må du undersøge om P E y.
Hvis den er det (og det er den i det her tilfælde) bruger du bare formlen du selv har skrevet op, hvor x_0=1. Dvs. f(x_0)=f(1)=4. Så skal du bare finde differentialkoefficienten i f'(x_0)=f'(1).

Svar #2
26. september 2005 af Snagi (Slettet)

altså indtil videre er jeg nået hertil:


y= 1 + f´(x0)(x-1)

finder man ikke f´(x0) ved at differentere x^2 så man for = 2x, så skal der altså stå

y= 1 + 2(x-1) ????

kan det passe, please help

Brugbart svar (0)

Svar #3
26. september 2005 af sontas (Slettet)

y=x^2-4x+7 => y' = 2x-4
y = f'(1)(x-1)+4 prøv derfra.

Svar #4
26. september 2005 af Snagi (Slettet)

sorry men jeg kan altså ikke følge med, ogjeg vil meget gerne have den løst..

hvad skal man så gange ind? 4? jeg er lost nu, please lidt mere hjælp.. ved godet det er for dårligt, men vil i være sød og hjælpe helt så jeg er med

Svar #5
26. september 2005 af Snagi (Slettet)

y=x-3???

Brugbart svar (0)

Svar #6
26. september 2005 af sontas (Slettet)

f(1) = 4, x0 = 1
f'(x) = 2x-4 => f'(1) = -2
sæt så ind i formlen :
y = f'(1)(x-1) + f(1)

Skriv et svar til: HASTER MAT - differentere

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.