Fysik

Varmestråling

07. januar 2013 af Hexiadetrixia (Slettet) - Niveau: B-niveau

Hej, sidder og bøvler med en fysikaflevering, og kan ikke komme videre ved dette spørgsmål:
Hvad er lambdatop's relation til den udsendte varmestråling?


Brugbart svar (1)

Svar #1
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Skal vi bare gætte på, hvad lambdatop mon kunne være, eller har du energi til at formulere hele problemstillingen? Drejer det sig om Planck-funktioner og sorte legemers udstråling?


Svar #2
07. januar 2013 af Hexiadetrixia (Slettet)

Dette er hele spørgsmålet: 
Beregn λ_top for et menneske, når hudens temperatur er T=35?. Forklar hvad λ_top betyder og hvad λ_top's relation er til den udsendte varmestråling.


Svar #3
07. januar 2013 af Hexiadetrixia (Slettet)

λTop beregnes ved Wiens forskydnings lov: λ_top=c/T , hvor c er konstanten; 2,9*?10?^(-3)  m*K og T er temperaturen af legemets overflade.
Jeg ved at temperaturen = 35 ? og kan derved bestemme temperaturen målt i kelvin:
K=?+273,15=35+273,15=308,15 K
λ_top  for et menneske=((2,9*?10?^(-3)*m*k))/(308,15 K)*?10?^9=9411 nm
λtop er bølgelængden, hvor intensiteten er størst og dens relation til den udsendte varmestråling er

Og det er er hvad jeg har skrevet.. 


Brugbart svar (1)

Svar #4
07. januar 2013 af Andersen11 (Slettet)

Prøv at kombinere Stefan-Boltzmann's lov og Wiens forskydningslov.


Skriv et svar til: Varmestråling

Du skal være logget ind, for at skrive et svar til dette spørgsmål. Klik her for at logge ind.
Har du ikke en bruger på Studieportalen.dk? Klik her for at oprette en bruger.